22.11.2014

Bir Atın Kurtarılışı ve İnanılmaz Aşk





BİR AT KURTARMA , İNANILMAZ AŞK ve İNANILMAZ İNSANLIK

Fedakar dost Bayan Graham , GEL-GİT Olayı dolayısıyle bataklık gibi çamur içinde kalan çok sevdiği atını kurtarmak için, yanına gitti 3 saat gibi bir zaman içinde başı çamura gömülüp nefessiz kalmasın diye çaba gösterdi ve başardı.



Olay Avusturalya’nın güney-doğusundaki Victoria Eyaletinin başkenti Melbourne’ye 75 km. mesafede bulunan Geelong Sahil Kentinde geçer.


Kent de Veteriner olarak geçimini sağlayan ve özellikle atlara karşı sevgisi, ilgisi bulunan Bayan Nicola Graham iki atıyla birlikte sahile iner.





Astro adlı 18 yaşındaki atını bir iki dakikalığına serbest bırakırken, diğer at ile kızını gezdirmeye başlar ve tam o anda da Astor okyanustaki gel-git nedeniyle meydana gelen çamura girer ve orada kalır, çıkmaya çabaladıkça da batmaya başlar.

Durumu fark eden Bayan Graham çok sevdiği atının zor durumda olduğunu görünce, kendi hayatı pahasına çamura dalar ve atına doğru zorda olsa çamur içinde yürür ve atına kavuşur, amaç atın başının çamura batmasını önlemek, dolayısıyle nefessiz kalmamasını sağlamaktır.

Bu arada kızınada yardım için telefon etmesini söyler, kızı hemen ilgili yerleri telefonla arar.


Yardım çağrısına yanıt veren Eyalet İtfaiyesi (CFA) ile Eyalet Acil Hizmet (SES) birimi hazırlıklarını tamamlayıp yola çıkarlar, bu arada yakındaki insanların attığı uzunca tahtayı atın başı altına koyan Graham, çevredeki halkın yapmış olduğu bir iki kurtarma girişimini durdurarak, her ikisininde daha fazla bataklığa saplanmasını önler.





Onların batmasının önlenmesi temin edilen tahtaya ve sakin olmalarına bağlıdır artık ve fedakar dost Bayan Graham kolunu atın başı altına sokarak yardımı bekler.

Nihayet yardım ekibi göründü, su yükselmeden kurtarılması gerekiyordu atın, zaman hızla aleyhlerine işliyordu, çalışma müddetince Bayan Graham hiç atının yanından ayrılmadı ve oda yardım etti devamlı olarak.

Ekip birkaç çeşit kurtarma harekatını gündeme getirdi, bunlar arasında, vinçe yada helikopterle Astor’un çekilerek çıkarılması, yada traktörl ve insanlarla birlikte çıkarma işlemi.


Nihayet traktör- ihsan işbirliği ile çıkarma faaliyetinin yapılmasına karar verildi ve hızla çalışmalara başlandı.


Emekler semeresini verdi ve Astor kurtarıldı , herkes birbirini kutluyor ve buluşma yerine hareket. 



Mutlu son Astor'un yüzünde yorgunluk ve mutluluk bir arada arkadaşıda geldi kutlamaya.

ETİKETLER : NİCOLA GRAHAM – VİCTORİA EYALETİ – AVUSTURALYA

BENZER KONULAR :
Otoban da ördek yavrularına yol veren insan gibi insan sürücüler
Bir simitçi çocuğun yaptığı iyiliği büyüğüm diyenler neden yapamaz.
İnanılması zor bir atın kurtarılışı ve hayvan sevisinin zaferi
Göçmen kuşların mola verdikleri cennet köşeleri
Dünyada kuş türleri evrimi ve yaşantıları
Kuşlarda vücut ve kanat tüyleri, anatomik yapıları
Antartika'dan yola çıkarak Ekvatora doğru uçan deniz kuşları Pertreller
 




Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder