3.01.2017

Yaralı Tilki ve Aslan Ailesi-6



ASLAN AİLESİ , YARALI TİLKİYİ YAKALAR AMA...
(Gerçek ve Duygusal Bir Olay)

16. DOĞA HEP GÜZELDİR
Doğa her zaman böyle güzelliklere gebedir, çok kolay bir akşam yemeği olacak bir tilkiyle arkadaş olan anne aslan ve minik yavruları. Beklenmedik güzel hikayeleri görmek mümkündür her zaman doğada.




17. İNANILMAZ CANLILAR
Her yıl binlerce insan bu güzel doğayı yakından canlı olarak görmek, izlemek için bu inanılmaz doğa parçası "Central Kalahari Game Reserve" Ulusal Parkına gelir.




18. PARKIN RİSKLERİ
Ancak ne varki bu vahşi ve güzel doğa, tüm dünyadaki tabiat varlıklarının karşılaştığı birtakım riskleride beraberinde getirmektedir.
2008 Yılında meydana gelen büyük bir fırtına sonucunda neredeyse parkın yüzde sekseni yanmaya başlamış isede, Botswana Devlet yönetiminin tüm olanaklarını parka yönlendirmesiyle, yangın daha büyük zararlara ve can kaybına meydan vermeden önlenmiştir.



Ayrıca bölgede faaliyet gösteren ve büyük gelir kaynağı sayılan elmas madencilik çalışmaları ve harfiyat işleri ikinci bir riks faktörü olarak yerini almaktadır.

19. BİR ASLAN YADA TİLKİ GÖRDÜĞÜNÜZDE
Bir hayvanat bahçesinde yada bir ulusal parkta bir aslan veya tilki gördüğünüz zaman sadece bu sıcak ve duygusal hikayeyi düşünün çünkü vahşi doğada, doğanın kralı bir aslan ile minik bir tilkinin dostluğunu görmek herzaman olası değildir. 




                                                                        << ÖNCEKİ (SON)





Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder